13 aug 2012

Morning Glory

First of all thank you so much for all nice comments on my last posted blog. Right after it we went on Holiday to Panama so I saw the comments just a week ago. A nice comming home. Thank you all.

So I just returned from Panama a week ago. It is an amazing country with great nature, beautifull and colourfull birds, butterflies you only can dream off but terrible to take a picture of because the never sit still and you cannot come close. And beautiful flowers although tropical ones are not my favorite to take pictures of, I prefer wild flowers. So my macrolens stayed almost the whole time in my bag. We made lots of trips in the rain forest and saw beautiful birds but  hard to capture because of the darkness. But we saw the quetzal, the most beautiful bird from Panama. Not great pictures but in my mind I have....
But the pictures will have to wait because I have to sort the out.
However last week I got up early because I wanted to shoot butterflies in the early morning on the heathland. I saw no butterfly but was surprised by the dragon and damselflies and played with them all morning. Amazing I have seen many foto's from dragonflies covered with dew but in real live it is even more beautiful... It was a great morning.
I hope you have enjoy the blog. Have a nice week.

15 opmerkingen:

  1. Dit is weer zó mooi, Andrea. Ik heb van de eerste tot de laatste foto genoten. Welke ik het mooiste vind? Dat zou ik niet weten. Ze hebben allemaal een eigen sfeer. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig Andrea. Libellen zijn denk ik toch het mooist hierbij, omdat hun vleugels zo mooi uitstaan. Ik heb wel de juffers een paar keer zo kunnen zien (maar met minder dauw). Deze libellen zijn echt heel mooi.
    Ik ben vorig jaar ook in Panama geweest en vond het fantastisch. Helaas geen quetzal gezien, maar wel veel ander moois.
    Groeten, gonnie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt helemaal maar ik had er even niet aan gedacht dat die er ook waren en die zijn idd veel mooier. Ja panama is echt fantastisch. En de quetzals zijn echt onwerkelijk mooi zo in die bemoste bomen. Genoeg moois te zien daar. gr Andrea

      Verwijderen
  3. Ondanks een fraaie libelle serie heb je volkomen gelijk; in het echt zijn ze nog veel mooier met al die dauwdruppeltjes. De laatste foto spreekt me heel erg aan, zeker ook vanwege de achtergrond. Erg fraai.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hello Andrea,

    These are really amazing pictures. I love these insects, they have beautiful colors.
    I really like what you did in pictures #11 and #14 but all of them are stunning!
    Great work and great series.
    Regards, Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Andrea,
    Wat zijn ze allemaal prachtig, ik zie jouw passie voor de natuur terug in de fotografie. Dat is voelbaar....en daarom zo wonderschoon. oh ja, leuke nieuwe foto van jezelf! Veel succes....
    Groetjes, Annoexx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Andrea ik wel vaker op zoom wat foto's voorbijkomen en ben zo dus op je blog terecht gekomen . En ik moet zeggen ben aangenaam verrast . Fotowerk van hoog niveau . Zeker heel goed gebruik gemaakt van het licht, schilderachtig . Zal de rest van je logs ook eens rustig bekijken .

    gr Frans ( celtre)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sprookjesachtig mooi! Juffertjes en libellen met dauwdruppeltjes staan ook nog op mijn lijstje, maar ik heb ze helaas nog nooit gevonden.
    Maar weer eens vroeg mijn bed uit, want als ik dit zie, echt adembenemend!
    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een super mooie foto's heb je gemaakt Andrea ;o)
    Mooi met die dauw en die kleuren ... prachtig.

    Groetjes van Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Schitterend ik heb er van genoten alles is even mooi .
    Grt Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Andrea,
    Prachtige opnames!!
    Heel bijzonder met die prachtige kleuren. Knap hoe je dit weer voor elkaar hebt gekregen.

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Your photos are amazing! Really enjoyed visiting your blog. I will certainly come back!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Andrea,
    Panama, dat lijkt mij ook een erg mooie bestemming. Volgens mij wel een beetje vergelijkbaar met Costa Rica, waar we al weer 'lang' geleden eens zijn geweest, en ook de quetzal hebben gezien - prachtige vogel!.
    En herkenbaar: het uitzoekwerk van de foto's na een mooie vakantie. Dat kost toch altijd weer erg veel tijd... :-(

    Maar: gelukkig heb je intussen deze prachtige blog weten te plaatsen.
    Je hebt weer erg mooi gespeeld met de onscherpte, maar vooral ook weer met de kleuren en de composities met de grassprieten.

    Voor mij springen 1, 7, 10, 11 en 14 er echt uit, met 14 als absolute topper :-)

    Groetjes, Wouter

    nb: ook ik ben nog druk met selecteren van mijn IJsland foto's, genieten van het mooie weer en een hoop andere dingen. Hopelijk binnenkort ook weer eens een nieuw blogje...

    nb2: gefeliciteerd met jouw foto's in de Roots 2013 agenda! Leuk om te zien dat er ook weer een aantal mooie platen van jou in staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wouter, Mijn vriend is een aantal jaren geleden ook in Costa Rica geweest en het schijnt er idd op te lijken al hoorden we van velen dat CR nu erg toeristisch is en dat is Panama nu nog helemaal niet en dat was wel bijzonder. Ja de Quetzal is prachtig We hebben er een met een nest gezien heel bijzonder.
      Wat gaaf dat jullie naar IJsland zijn geweest ik zag idd al prachtige zw foto's ervan bij Roots. Dat staat nog hoog op mijn lijst. Was het nu een goede tijd om te gaan is de temp dan lekker. Ik ben erg beniewd naar je foto's. Jij ook natuurlijk nog van harte met je foto's in de roots. Je paddenstoel knalt er lekker uit en de vogelfoto vind ik ook erg mooi. Groetjes Andrea

      Verwijderen
  13. Your photography is inspirational! I love the way you use light!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...