30 mrt 2011

Liverleaves,Leverbloempje,Hepatica

Finally the first flowers are blooming in our garden. One of my favorites, and I think the smallest one in our garden, are the liverleaves (hepatica) They love the shadow but their faces are always looking for the light. The are beautiful and so delicate.

Eindelijk de eerste bloemen bloeien in onze tuin. Een van mijn favorieten, en ik denk ook wel de kleinste is het leverbloempje. Ze houden van de schaduw maar hun bloemetjes rijken naar het licht. Ze zijn zo mooi en fragiel.



23 mrt 2011

Finally it's spring again.

Wat is dit genieten dat mooie weer en alles wat boven de grond uitkomt. Van het weekend de hele tuin aan kant gemaakt. Daar krijg ik zoveel energie van maar ook behoorlijk stijve spieren. Pffff voelde me s'avonds een echte stijve hark. Maar je moet er wat voor over hebben. En ik voelde me zeker erg voldaan.
De zonnehoed foto's van mijn vorige upload zijn overigens van vorig jaar. Die bloeien helaas niet zo vroeg. 
I really enjoy the weather at the moment. We worked the whole weekend in the garden and it's looking great now. Now weeds anymore. Now the plants just have to grow. 
I get a lot of energy from working in the garden but also stiff muscles. But is was worth it.



18 mrt 2011

Zonnig hoedje


Onze kat is weer terug. Gisterenavond zat ze ineens op de vensterbank voor de keuken. Ik schrok me rot omdat ik net op dat moment even iets aan het omspoelen was bij de wasbak die voor het raam staat. 2 grote ogen keken me aan. Ik kon het niet geloven. Ze stapte heel fief binnen dook gelijk in de waterbak en natuurlijk eten. Ze deed allemaal ondeugende dingen die ze normaal nooit doet en ze liet alles toe wat ze normaal niet prettig vind. Na een uur ging ze steeds vreemder uit haar ogen kijken maar algauw bleek dat ze gewoon bekaf was en ineens al dat eten in de buik is denk ik ook niet fijn. Ik heb het vermoeden dat ze per ongeluk ergens opgesloten is geweest want haar vacht was erg schoon maar haar poten erg vies. Het miezerde buiten maar ze was niet heel erg nat dus ik denk dat ze niet ver weg is geweest. Afijn we zullen het wel nooit weten. Na een nachtje slapen gaat het een stuk beter. Ze heeft huisarrest en dat vind ze helemaal niet erg. Slapen slapen en nog eens slapen.Bedankt voor jullie lieve reacties.

Ik ben weer helemaal blij en kan nu echt genieten van alles wat weer omhoog komt in de tuin. En loop weer met een big smile door de tuin alle bollen en plantjes eruit te kijken. Een van mijn favoriete bloemen is toch wel de zonnehoed. Ze zijn zo prachtig in de tuin door hun grote bloem hart,langbloeiend en erg fotogeniek vooral als er druppeltjes opzitten. 
Our Cat is back again. We are so happy. I don't know where she has been 
,I guess we will never know. She was very tired, thirsty and hungry. Now she is on housearrest and she don't mind at all. She is sleeping the whole day.

I can completely enjoy the garden again. Everything is growing so fast. I love it,I cannot wait till these echinacea flowers are blooming again. So pretty in the garden.



                          

16 mrt 2011

She is lost, I'm lost.

Wat een rotdag vandaag. Onze poes is sinds gisteren niet meer thuisgekomen. Ze is 17 jaar oud en had de nodige kwaaltjes. Eergisteren nog met haar naar de dierenarts geweest. 
Gisterenochtend liep ze de tuin in en dat is het laatste wat ik van haar gezien heb. Overal gezocht en alle instanties gebeld en gewaarschuwd. Heel wat brievenbussen voorzien van een pamplet en de lantaarnpalen hangen ook vol. De hele dag al ben ik van slag. Het idee dat ze ergens ziek ligt,of misschien wel erger nog, maakt me verdrietig. Ik krijg niet veel werk uit mijn handen vandaag. Ik loop wel tig keer de tuin in en bij ieder geluidje denk ik dat ze er aan komt. Waarom...heb ik haar naar buitenlaten gaan? Ik weet dat het geen zin heeft om zo te denken maar toch....Ik weet ook dat als het echt niet goed gaat met katten dan gaan ze juist een rustig plekje opzoeken om zich te verstoppen. Iets in me zegt dat ik haar niet meer ga zien en toch....je hoopt zo er naast te zitten....Ik weet het het is nog maar een dag maar het is niets voor haar. Ik blijf hopen....


Deze foto's heb ik van de week nog gemaakt. Ze heeft net zoals het vrouwtje een hekel aan poseren of om voor de camera te staan. Nuffig kijkt ze langs me heen of draait haar koppie weg. We noemen haar dan ook niets voor niets vaak nuffie ipv juffie.
What a sad day today. Our cat walked away since yesterdag. And she is ill. I am afraid that she is hiding because she's not feeling wel. Or worse. I don't wanna think about it. She has never done this. It's not like her so I am very worried. Nothing is coming out of my hands today.I have phoned every agency for missing animals. Every sound I hear I hope it's her. But it isn't. I don't give up hope even though I don't have a good feeling about it. I took these foto's last week. She doen't like me taking pictures of her.
I always laugh about it because I don't like to be in front of the camera either.

14 mrt 2011

Soft sense.

Van het weekend weer een Liebster blog award gekregen van Jolanda. Hartstikke leuk dank je wel Jolanda.  
Het voorjaar is weer in aantocht. Heerlijk die zachtere temperatuur. Weer volop tulpen in de winkels. Echt genieten. Ik raad dan ook niet uit gefotografeerd.


Spring is coming. A Lot of tullips in the shops. I love them.



































11 mrt 2011

Liebster Blog award ontvangen

Van de week heb ik deze Liebster Blog Award gekregen van Madeliefje van de blog: Strand en zo. Ik had er nog nooit van gehoord en was blij verrast. Een erg leuk initiatief. En superlief dat Madeliefje die mij gegeven heeft. Nogmaals dank je wel. 
De award is bedoeld om mensen met weinig volgers, en wie jij vind dat ze dat wel verdienen, wat meer in het zonnetje te zetten. 
Mijn 1ste  award wil ik graag geven aan Christine van Twinklebird. Ze maakt prachtige sieraden geinspireerd door de natuur en het ‘dromen rond kleine dingen’. Ongelooflijk hoe gedetailleerd ze zijn maar toch een prachtige eenvoud uitstralen.
Mijn 2e award wil ik graag geven aan Marco Alpha Fotografie. Hij is een van mij eerste en trouwe volgers. Zijn enthousiasme voor dierentuin fotografie vind ik geweldig. 
Mijn 3e award wil ik graag geven aan de blog Bij-DuinZe is veel op pad in vele prachtige natuurgebieden in nederland en weet dat heel mooi vast te leggen.

Mijn 4e award wil ik graag geven aan de blog AWD en meer natuur
Ze maakt mooie foto's van de herten en mosjes in het AWD natuurgebied. 


Voorwaarde behorend bij deze award is dat ik deze aan 3-5 andere ‘onbekende’ bloggers/blogs uitreik die weinig volgers hebben en hen daar op hun blog van op de hoogte brengt.
Heb je de Liebster blog ontvangen? doe dan het volgende:
Maak een blogpost over de Award en link naar de persoon van wie je het ontvangen hebt. Nomineer 3-5 van je favoriete blogs van mensen die niet veel volgers hebben en laat hen weten dat ze de award krijgen.
Zet de award in je sidebar.

Als laatste wil ik deze foto aan Madeliefje opdragen omdat ze me deze award heeft gegeven. Hij heeft 'Soft Sense'.


9 mrt 2011

Tulips / Tulpen

Today I bought myself some tulips. I really love them. They inspire me.

Vandaag heb ik mezelf getrakteerd op tulpen. Ik ben gek op tulpen vooral parkiet tulpen. Die grilligheid is zo mooi vast te leggen.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...